Wat kost een verhuisbedrijf?

Alles zelf willen verhuizen blijkt nogal een klus te zijn die makkelijk enkele weken van je tijd in beslag kan nemen. Het schoonmaken van je nieuwe woning, het opruimen van je oude woningen, het vullen van verhuisdozen met je spullen, het uit elkaar halen van je meubels, en ga zo maar door. Afhankelijk van je beschikbare tijd en je budget kun je een verhuisbedrijf inschakelen. Als je weet waar je prioriteiten liggen en hoe verhuiskosten zijn opgebouwd, is het mogelijk om je grotendeels te ontzorgen voor lage verhuiskosten.

Vraag nu een offerte aan
Moving boxes and furniture in new home

Verhuizen is kostbaar?

De voorbereiding is al zwaar maar dan wacht de echte verhuizing nog op je. Er is een kans dat familie en vrienden je niet kunnen helpen met het verhuizen van jouw meubels. Of misschien ben je zelf niet in staat om al het zware werk te verrichten. Een verhuisbedrijf ontzorgt jou volledig. Maar wat kost een verhuisbedrijf nu eigenlijk?

Welke kostenposten zijn er?

Om te beginnen zijn een er enkele kostenposten waar je aan moet denken als je gebruik maakt van een verhuisbedrijf. Namelijk, de grootte van je huishouden/inboedel, de afstand van je oude naar je nieuwe woning, de hoeveelheid hulp die je zelf hebt geregeld, de dag van de week en de extra services waar je interesse in hebt.

Dit zijn de meest voorkomende kosten die de prijs van het verhuisbedrijf beïnvloeden. Over het algemeen hebben alle verhuisbedrijven ongeveer dezelfde kostenopbouw, ware het niet dat prijzen kunnen variëren.

Maak daarom een lijstje en formuleer de volgende vraag voor jezelf: Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf? Vergelijk het aanbod van verschillende bedrijven punt voor punt zodat je voor jezelf een eerlijke vergelijking kunt maken.

Extra's bij Truckit

gratis verhuismaterialen steekwagen

Gratis hulpmiddelen

In onze verhuisbussen zijn alle hulpmiddelen aanwezig die je nodig hebt om je spullen veilig te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelhondje, steekwagen, dekens en spanbanden.

verhuisdozen en inpakmateriaal

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Ga je verhuizen en heb je verhuisdozen nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken. Je kunt bij ons materialen zoals verhuisdozen, noppenfolie en inpakpapier kopen.

verhuishulp verhuizers

Verhuishulp inschakelen

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Heb je extra handjes nodig? Een verhuiswagen huren met chauffeur? Schakel dan een van onze verhuizers in!

Wat zijn de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf?

Afhankelijk van wat voor woning je hebt, is het belangrijk dat je weet dat de prijs bestaat uit meerdere onderdelen dan alleen de woning. Namelijk ook de gezinsgrootte, maar ook de eventuele bijkomende diensten van een verhuisbedrijf.

De gemiddelde kosten voor een rijtjeshuis, appartement of vrijstaande woning/ twee onder één kap woning bij een verhuizing binnen een straal van 30 kilometer zijn als volgt:

 

 

 

De prijzen hangen natuurlijk van veel factoren af. Bij een verhuizing buiten een straal van 30 kilometer, kunnen de kosten overigens aanzienlijk variëren.

Eventuele extra kosten

Je kunt er eventueel voor kiezen om extra diensten af te nemen van een verhuisbedrijf. Denk maar aan het laten verzorgen van het in- en uitpakken van spullen en het demonteren en weer monteren van jouw meubels.

Er kunnen ook andere factoren zijn die bijdragen aan het hoger laten uitvallen van de uiteindelijke prijs. De kosten van het inhuren van extra verhuizers, de kosten van een parkeervergunning of -ontheffing, het gelden van een weekend tarief en/of een opslag voor een spoedverhuizing kunnen de uiteindelijke prijs behoorlijk beïnvloeden. Dit zijn alle optionele, extra kosten die kunnen voorkomen bij het inhuren van een verhuisbedrijf. Let daar daarom goed op.

Tips voor een goedkopere verhuizing

Het inhuren van een verhuisbedrijf is absoluut een aanrader. Maar mocht je willen besparen op de uiteindelijke verhuiskosten, dan is het goed om de volgende tips van Truckit te volgen. Hierdoor kun je uiteindelijk bepaalde kosten indammen voor jezelf.

  • Vraag familie en vrienden om hulp
  • Kijk of je doordeweeks kunt verhuizen
  • Regel de (de)montage zelf
  • Pak zelf je verhuisdozen in en uit
  • Verhuis kleine objecten van tevoren
  • Zorg voor parkeergelegenheid voor de verhuisbus
  • Verplaats ingepakte dozen alvast naar de begane grond

Dit zijn 7 essentiële tips om de kosten voor je verhuizing te reduceren. Onthoud deze tips goed en vergelijk bij welk verhuisbedrijf jij je het meest comfortabel voelt qua prijs en kwaliteit. Wat je kunt besparen, kun je weer besteden aan je nieuwe woning? Dat lijkt ons een mooie investering!

Heb je meer vragen over wat een verhuizing kost of een specifieke wens over de kosten van een verhuizing? Bereken direct je kosten via onze verhuiscalculator of neem contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

Snel en gemakkelijk een verhuizing plannen?