Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is vaak een van de moeilijkste onderdelen van jouw verhuizing. Niet alleen is een wasmachine erg zwaar, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan wanneer je niet de juiste voorbereidingen treft. Bovendien kan een wasmachine beschadigd raken wanneer je deze niet op de juiste wijze verhuist.

Ben je een typische doe-het-zelver en regel jij jouw verhuizing het liefste zelf? Dan is het onderstaande stappenplan voor jou bedoeld om ervoor te zorgen dat je jouw wasmachine op de juiste manier verhuist. Heb je toch liever hulp nodig? Huur dan onze verhuishulp in en wij kunnen naast jouw wasmachine verhuizen je ook bijstaan met andere klusjes die om de hoek komen kijken bij jouw verhuizing.

Heb je liever helemaal geen omkijken naar je verhuizing? Besteed je verhuizing dan uit aan Truckit, de nummer 1 verhuisspecialist in Nederland.

Bereken jouw verhuiskosten
truckit-stock2

Wasmachine verhuizen in 4 stappen

Je wasmachine verhuizen kun je prima met twee sterke personen doen. Het vergt wel de juiste voorbereidingen om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen.

Stap 1. Water aftappen

Allereerst is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen water meer in de wasmachine zit. Het is niet de eerste keer dat een wasmachine begint te lekken op de trap waardoor een van de verhuizers uitglijdt door het gladde oppervlak. Dit kan levensgevaarlijk zijn, verzeker je er dus echt van dat alle leidingen goed uitlekken.

Dit doe je door allereerst de waterkraan dicht te draaien voordat jij je wasmachine loskoppelt. Draai de koppeling van de afvoerslang los en zorg ervoor dat je een emmer hebt staan. Laat al het water eruit lopen dat zich in de slang bevindt. Vervolgens dien je ook de afvoerslang uit de afvoerpijp te halen en ook deze laat je leeglopen in de emmer.

Tenslotte dien je het filter aan de voorkant (rechtsonder) los te halen zodat al het overtollige water uit de wasmachine kan lopen. Zorg ervoor dat je een grote handdoek voor je wasmachine hebt liggen, want er kan best nog veel water uitstromen. Nu ben je er zeker van dat er geen water meer in je wasmachine bevindt. Maak daarna het filter weer vast.

Stap 2. Wastrommel vastzetten

Vervolgens is het belangrijk om je wastrommel goed vast te zetten. De ophanging ervan is zeer gevoelig en kan gemakkelijk kapot gaan tijdens de verhuizing wanneer je hem niet goed borgt. Dit kan dure reparaties opleveren. In het ergste geval is je wasmachine niets meer waard en zul je een nieuwe moeten kopen.

Je kunt de wastrommel van je wasmachine vastzetten met de zogenaamde transportbouten. Dat zijn die bouten die al jaren op je wasmachine liggen waarvan je eigenlijk niet meer wist waar ze ook alweer voor waren. Deze bouten zitten standaard in je wasmachine gedraaid wanneer je een nieuwe wasmachine koopt. De installateur maakte jouw wasmachine destijds gebruiksklaar door deze drie bouten te verwijderen.

Deze transportbouten kun je weer gebruiken om je wasmachine te verhuizen en zo voorkom je dat je wastrommel tijdens het vervoer beschadigd raakt door heftig schudden. Zet de wastrommel goed vast met de drie transportbouten. Je ziet aan de achterkant de drie gaten die daarvoor bedoeld zijn en mocht je die niet zien, raadpleeg dan de handleiding van je wasmachine.

Wees er ook zeker van dat je de transportbouten na jouw verhuizing weer zorgvuldig bewaart. Deze komen weer van pas bij je volgende verhuizing.

Mocht je gebruik maken van onze verhuisservice dan is het handig om de trommel met transportbouten vast te zetten. Mocht je de transportbouten kwijt zijn dan hebben onze verhuizers de middelen en ervaring om een wasmachine schadevrij te kunnen transporteren zonder transportbouten, echter is dit op eigen risico.

Voordelen bij Truckit

direct offerte

Direct kostenplaatje

Een kosteninschatting binnen 5 minuten zonder telefonisch contact. Vul gratis en vrijblijvend onze vragenlijst in en de kosten zijn direct helder!

verhuisdozen en inpakmateriaal

Gratis verhuisdozen

Mogen we als verhuisbedrijf voor je aan de slag? Dan kun je gratis verhuisdozen bij ons lenen. Deze kun je tot een maand na je verhuizing kosteloos gebruiken.

verzekering verhuizing

Goed verzekerd

Wij gaan natuurlijk altijd schadevrij te werk maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom ben je bij ons standaard tot € 100.000 verzekerd.

Stap 3. wasmachine rechtop verhuizen

Je verhuist een wasmachine altijd met twee personen; het gewicht van een gemiddelde wasmachine loopt al gauw richting de 100 kg. Ook al is de grip soms moeilijk te vinden, het is belangrijk om de wasmachine rechtop te vervoeren. Op deze manier blijft de wastrommel, ook al is die geborgd met de transportbouten, stabiel en wordt er geen druk uitgeoefend op de leidingen die zich in de wasmachine bevinden.

Je kunt ook je wasmachine verhuizen door gebruik te maken van een speciale wasmachinesteekwagen. Voor de onhandige trappen kun je gebruik maken van een zogenaamde traploper. Houd altijd goed in de gaten dat je wasmachine stabiel op de steekwagen staat en maak geen gebruik van dekens. Deze kunnen vastlopen in de wielen van je steekwagen waardoor deze blokkeren en je wasmachine plots op zijn kant op straat ligt.

Wanneer je jouw wasmachine in de bestelbus hebt geplaatst, zorg er dan voor dat de wasmachine goed vaststaat met de bijvoorbeeld gratis meegeleverde spanbanden van Truckit. Zo weet je zeker dat je wasmachine niet schuift of omvalt tijdens het rijden.

Stap 4: Opnieuw aansluiten

Op het nieuwe adres zorg je er weer met zijn tweeën voor dat de wasmachine op de juiste plek komt te staan en is het tijd om hem aan te sluiten.

Verwijder allereerst de transportbouten. Wanneer je jouw wasmachine aanzet met de transportbouten er nog in, dan gaat je wasmachine zeer snel kapot. Zorg ervoor dat je wasmachine waterpas staat zodat het niet gaat trillen of schuiven. Tenslotte kun je het water aansluiten en de afvoerslang weer op zijn plek zetten. Je wasmachine vervoer zit erop en je bent klaar voor je eerste wasbeurt in je nieuwe woning.

Wasmachine verhuizen door professionals?

Wil je jouw wasmachine door specialisten laten verhuizen? Bereken dan jouw verhuiskosten via onze verhuiscalculator. Met deze handige tool weet je direct wat jouw verhuiskosten zijn.

Heb je vragen over de verhuisservice van Truckit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel. Wij staan altijd voor je klaar om je meer te vertellen over onze verhuisdiensten.

 

 

 

Vlot en zorgeloos verhuizen?