Verhuiskosten

Verhuiskosten kunnen heel gevarieerd en uiteenlopend zijn. Het hangt van heel veel verschillende factoren af die de uiteindelijke kosten van jouw verhuizing bepalen. En als je van meerdere gemakken voorzien wilt zijn, dan kan de prijs snel oplopen.

De verhuiskosten bedragen ongeveer tussen de 500 en 2.000 euro. Nu zit daar dus ontzettend veel ruimte tussen, maar dat wordt voornamelijk bepaald door de omvang van de verhuizing. Bij ons kun je direct je kosten online berekenen met de online verhuiscalculator.

Vraag nu een offerte aan
Depositphotos_198039412_XL

Wat beïnvloedt de verhuiskosten?

Wat beïnvloedt de verhuiskosten en de uiteindelijke prijs die je ervoor betaalt? De volgende kosten hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs van een verhuizing:

  • Hoeveelheid spullen
  • Toegankelijkheid woningen
  • Afstand tussen woningen
  • Dag en tijdstip
  • Hoeveelheid hulp
  • Aanvullende services (in- en uitpakken en (de)monteren meubels)

Al deze onderdelen zijn hartstikke belangrijk voor de verhuiskosten die je gaat maken. Het is dus belangrijk om rekening te houden met deze factoren, want wellicht kun je op bepaalde punten wel bezuinigen.

Omvang inboedel

Waarom is de hoeveelheid spullen belangrijk? Een verhuisbedrijf kijkt naar de hoeveelheid kubieke meters (m3) die de inboedel in de verhuiswagen in beslag neemt. Als de omvang eenmaal helder is, kan er gekeken worden naar de meest geschikte verhuiswagen voor de verhuizing en de logistiek daaromheen.

Toegankelijkheid woningen

De toegankelijkheid van de woningen is ook erg belangrijk. Hierdoor weet het verhuisbedrijf of ze rekening moeten houden met het gebruik van eventuele hulpmiddelen zoals een verhuislift. Hoe eenvoudiger woningen toegankelijk zijn, hoe minder kosten hieruit voortvloeien.

Afstand woningen

Ook is de afstand van je oude woning naar de nieuwe woning van groot belang. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een verhuisrit niet gratis is.  Zo moeten de brandstofkosten gedekt worden, maar ook het personeel is dan meer tijd kwijt aan het reizen.

Dag en tijdstip

Doordeweeks verhuizen of in het weekend verhuizen? Dat maakt nog wel eens verschil bij de uiteindelijke prijs van je verhuiskosten. Het is daarom goed om te weten dat doordeweeks verhuizen vaak goedkoper is dan in het weekend. Omdat verhuisbedrijven hun verhuizers een weekendtoeslag dienen uit te betalen zijn de tarieven hoger.

 

Extra's bij Truckit

gratis verhuismaterialen steekwagen

Gratis hulpmiddelen

In onze verhuisbussen zijn alle hulpmiddelen aanwezig die je nodig hebt om je spullen veilig te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelhondje, steekwagen, dekens en spanbanden.

verhuisdozen en inpakmateriaal

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Ga je verhuizen en heb je verhuisdozen nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken. Je kunt bij ons materialen zoals verhuisdozen, noppenfolie en inpakpapier kopen.

verhuishulp verhuizers

Verhuishulp inschakelen

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Heb je extra handjes nodig? Een verhuiswagen huren met chauffeur? Schakel dan een van onze verhuizers in!

Hoeveelheid hulp

Veel verhuisbedrijven maken het ook mogelijk om zelf mee te helpen met verhuizen, zodat het verhuisbedrijf zelf minder verhuizers hoeft mee te nemen. Hoe meer hulp je hebt, hoe minder verhuizers je hoeft te betalen. Je moet alleen wel kijken of de verzekering dan wel voldoende dekking biedt.

Aanvullende services

Het gebruik van extra diensten kan de verhuiskosten ook snel verhogen. Een verhuisbedrijf biedt vaak meer dan alleen het verhuizen zelf aan. Zo kan het zomaar voorkomen dat je niet genoeg hulp hebt om te helpen met het in- en uitpakken van je verhuisdozen.

Gelukkig is het dan mogelijk om gebruik te maken van extra diensten zoals de inpakservice. Hierdoor worden jouw spullen ingepakt door het team van je verhuisbedrijf. Maar mocht je dat niet willen en alles zelf willen inpakken, dan maakt dat wel degelijk verschil in de verhuiskosten.

Algemene kostenposten

Verhuizen is een heel proces en is iets wat je niet zomaar even kunt doen. Het is belangrijk dat je weet welke verhuiskosten er allemaal meespelen in de uiteindelijke prijs van een verhuisbedrijf.

Denk dus om de punten die de prijs bepalen aangezien dit uiteindelijk een belangrijk onderdeel zal worden van de voorbereiding voor je verhuizing.

Nu je een duidelijk beeld hebt van je verhuiskosten is het misschien een goed idee om te noteren wat jij belangrijk vindt om zelf te regelen. Hierdoor kun je alvast enigszins rekening houden met bepaalde verhuiskosten waardoor jouw verhuizing wellicht goedkoper kan uitvallen dan je in eerste instantie zou verwachten.

Het is een kwestie van goed opletten en weten wat je wil. Kijk wat je zelf in handen wilt gaan nemen en op basis van alle informatie die je dan hebt, kun je kijken naar het verhuisbedrijf dat perfect bij jou past.

Bereken direct je kosten met onze verhuiscalculator. Heb je meer vragen over verhuiskosten of een specifieke wens om je verhuiskosten te reduceren? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

Snel en gemakkelijk een verhuizing plannen?