Zelf verhuizen of verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is altijd een chaotische gebeurtenis. Het is dan ook erg fijn als je hierbij hulp kunt krijgen. Of dit nu vrienden, familie of een professioneel verhuisbedrijf is; met een helpende hand is een verhuizing zo gepiept!

Waarom komt er vaak zoveel stress kijken bij een verhuizing? Dit heeft verschillende redenen. Wees je van de redenen bewust zodat je er iets aan kunt doen. Zo zorg jij ervoor dat ook jouw verhuizing op rolletjes loopt en je snel kan genieten van je nieuwe woning. Enkele factoren die bijdragen aan de stress van een verhuizing zijn:

 

Bereken direct de kosten van jouw verhuizing
Depositphotos_181552138_XL

Het onbekende

Ook al weet je waar je heen gaat verhuizen, het blijft een nieuwe plaats. Je huidige, vertrouwde woning ruil je toch in voor iets waar je (nog) geen binding mee hebt. Wij mensen zijn nou eenmaal echte nestdieren, en het verlaten van een vertrouwd nest gaat gepaard met de nodige stress. Wat je hieraan kan doen? Zorg dat je voor de verhuizing je nieuwe omgeving al wat verkent. Weet de weg in je nieuwe buurt, ken de route naar de supermarkt en wees bewust van de fijne eigenschappen van je nieuwe huis. Zo heb je iets om naar uit te kijken, in plaats van tegenop te zien.

Pro Tip? Bedenk ook alle dingen van je huidige woning waar je echt niet blij mee bent. Hoe fijn is het dat je daar nooit meer aan hoeft te denken straks? Die tikkende waterleidingen net naast je bed, dat tochtige raam in de woonkamer of die vervelende buurman met zijn harde muziek.

Inpakken

Tja. Inpakken blijft een enorm karwei. Je beseft je pas hoeveel spullen je hebt verzameld gedurende de afgelopen jaren als je ze allemaal moet inpakken. Waar begin je en waar moet je alles laten? Lees hieronder drie tips voor efficiënt inpakken zonder stress:

  • Begin op tijd. Klinkt logisch, en het is ook echt niet zo ingewikkeld. Je kunt beter iedere avond een uurtje bezig gaan in de maand voor je verhuizing, dan als een gestreste tornado door je huis gaan in twee dagen tijd. Het voordeel van het spreiden van het inpakken over een langere periode is dat je bewuster bezig kan gaan met je spullen. Wat heb ik echt nodig? Kan ik die stapel kleren die ik nooit meer aantrek niet beter doneren of verkopen? Dit soort keuzes maak je een stuk makkelijker zonder tijdsdruk.
  • Pak in per kamer. Begin met de zolderkamer bijvoorbeeld. Daar kom je niet elke dag, dus je hoeft niet een maand tussen de dozen te leven. Begin gewoon met een lege doos, en pak je spullen een voor een in. Ben je klaar met de zolderkamer? Top! Nu kun je deze ruimte gebruiken als tijdelijke opslag gedurende de rest van het inpakken. Pro Tip: vergeet niet om de dozen duidelijk te labelen per ruimte. Zo verloopt het uitpakken ook een stuk soepeler.
  • Vraag hulp. Het kan erg fijn zijn als iemand komt helpen inpakken. Bij voorkeur iemand die niet zoveel emotionele binding heeft met je spullen. ‘Kan dit weg?’ en ‘Moet dit echt mee?’ vraag je niet zo snel aan jezelf, maar voor een ander is dit een stuk eenvoudiger.

Het sjouwen

Goed, je hebt alles netjes ingepakt. Maar dan al dat gesjouw met spullen! Dat is echt iets om tegenop te zien. Ook hier geldt weer: een goede tijdige voorbereiding scheelt een hoop stress. Maak een inventaris van al je spullen, en bedenk hoe zwaar en groot ze zijn. Hoeveel trappen moet je op- of af? Zet alles netjes onder elkaar en bedenk hoeveel mensen je nodig hebt om je te helpen. Heb je vrienden of familie die je kunnen helpen? Mooi, vraag ze op tijd om de verhuisdag in te plannen in hun agenda. Wordt dit wat moeilijk? Geen nood! Er is altijd een professionele verhuisservice bij jou in de buurt die je voor een goede prijs hiermee kan helpen.

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen?

Zoals je hebt gelezen wordt de meeste stress bij verhuizen veroorzaakt door een slechte voorbereiding. Misschien heb je wel helemaal geen tijd of zin om zelf veel tijd aan de verhuizing te besteden. Dan is het uitbesteden van je verhuizing aan een verhuisbedrijf een heel goede optie. Lees hier alles over succesvol inschakelen van een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing.

Denk je dat je prima zelf je verhuizing kunt regelen? Je bent zeker niet de enige, vele mensen zijn je al voorgegaan. Lees al onze tips over zelf verhuizen en wat je daarvoor nodig hebt op deze informatiepagina.

Verhuizen is dan wel een grote gebeurtenis in je leven, het hoeft echt niet chaotisch en stressvol te zijn. Met onze tips en services maak je van elke verhuizing een gestroomlijnde gebeurtenis. Heb je nog verdere vragen neem dan contact met ons op!

 

 

 

Bereken direct de kosten van jouw verhuizing