Checklist verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken en het is daarom aan te raden om te werken met een checklist. Dan weet jij zeker dat je niets vergeet en waar je allemaal aan moet denken. Door je goed voor te bereiden gaat jouw verhuizing een stuk gemakkelijker en bovendien bezorgt het jou dan veel minder hoofdpijn. Zo kun je veel meer genieten van je verhuizing en je nieuwe woning.

Onze checklist is toepasbaar voor iedereen die wil verhuizen, of je nu gebruik maakt van de verhuisservice van Truckit of als jij zelf je verhuizing regelt, al dan niet in combinatie met onze verhuurservice.

Truckit adviseert je graag en staat voor je klaar, wat voor hulp je ook nodig hebt. Wij slepen je door je verhuizing heen op de manier die bij jou past. Wij wijzen je erop waar je rekening mee moet houden en zo kun jij vanaf dag 1 genieten van jouw nieuwe woning.

 

Download checklist
direct offerte

Stap voor stap verhuizen

In onze verhuis checklist staat compleet en overzichtelijk op een rij waar je rekening mee moet houden tijdens je verhuizing. Een helder stappenplan om jouw verhuizing op rolletjes te laten verlopen. Je zult op de checklist zien dat jouw verhuizing in vier fases opgesplitst wordt: plannen, voorbereiden, tijdens de verhuizing en na de verhuizing.

 

Plannen van jouw verhuizing

Je kunt het beste zo’n drie maanden voor jouw verhuizing starten met de voorbereiding. Zo kun je in je nieuwe woning al beginnen met het opmeten zodat je precies weet wat je moet bestellen qua vloerbekleding, gordijnen en meubels. Houd er rekening mee dat de levertijd van meubels en keukens vaak drie maanden bedraagt.

Vervolgens maak je een plan van de verhuizing zelf. Wil je dit uitbesteden, dan vraag je offertes op bij verschillende verhuisbedrijven. Doe je het liever zelf, dan kun je alvast een verhuisbusje reserveren. Wanneer je opleverdatums van je oude en nieuwe woning niet aansluiten, dan kun je ook alvast tijdelijke opslag regelen.

Drie maanden van tevoren is het ook tijd om je oude woning in de verkoop te zetten wanneer je jouw woning nog niet hebt verkocht. In het geval van een huurwoning dien je de huur vaak minimaal drie maanden van tevoren op te zeggen.

Je begint ook al met het selecteren van spullen die al dan niet met je meeverhuizen. Wat is bruikbaar, wat kan weg worden gegooid en wat kun je eventueel nog verkopen of weggeven.

Sommige werkgevers betalen een verhuiskostenvergoeding wanneer je verhuist naar een woning die zich dichter bij je werklocatie bevindt. Tijd om dit uit te zoeken en eventueel aan te vragen.

 

Voorbereiden van jouw verhuizing

Een maand voor je verhuizing kun je alvast beginnen met je echte verhuizing. Vaak begin je dan al met het inpakken van verhuisdozen, het opbergen van kleding en eventueel het demonteren van bepaalde meubels. Als je gebruik maakt van onze verhuisservice dan kun je onze gratis verhuisdozen gebruiken.

Je maakt nu ook je verhuisplan definitief op basis van het door jou geselecteerde verhuisbedrijf en verhuisoplossing.

 

Denk ook aan de praktische zaken

Een maand voor je verhuizing is ook de beste tijd om adreswijzigingen door te geven aan leveranciers, zoals die van het gas, water en licht en je TV- en internetabonnement. Mocht je zeker willen weten dat je geen post kwijtraakt, dan kun je ook gebruikmaken van de verhuisservice van PostNL. Post die na jouw verhuizing nog naar je oude adres wordt gestuurd, wordt op deze manier automatisch naar je nieuwe adres gestuurd.

Enkele dagen voor je verhuizing dien je ook aan dingen te denken zoals het schoonmaken en leeghalen van de koel-vriescombinatie, het schoonmaken en borgen van je wasmachine en om je woningen grondig schoon te maken (zowel je oude huis als je nieuwe huis). Vergeet ook niet om de sleutels van je nieuwe woning op te halen en eventueel sleutels bij te laten maken. Doe een dag voor de verhuizing ook inkopen voor de verhuisdag zelf zodat al je verhuishulp ook voldoende te eten en drinken heeft.

Voordelen bij Truckit

direct offerte

Direct kostenplaatje

Een kosteninschatting binnen 5 minuten zonder telefonisch contact. Vul gratis en vrijblijvend onze vragenlijst in en de kosten zijn direct helder!

verhuisdozen en inpakmateriaal

Gratis verhuisdozen

Mogen we als verhuisbedrijf voor je aan de slag? Dan kun je gratis verhuisdozen bij ons lenen. Deze kun je tot een maand na je verhuizing kosteloos gebruiken.

verzekering verhuizing

Verzekerd tot €100.000

Wij gaan natuurlijk altijd schadevrij te werk maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom ben je bij ons standaard tot € 100.000 verzekerd.

Tijdens het verhuizen

Op de verhuisdag zelf haal je eventueel je verhuisbusje op en is het tijd om je verhuishulp te verwelkomen, parkeervergunningen uit te delen en verhuisinstructies te geven. Je hebt dan tijd om zelf nog de laatste spullen in te pakken en de gordijnen af te nemen. Nu kan het inladen van de verhuiswagen pas echt beginnen!

Wanneer al je spullen zijn verhuisd, kun je op je gemak de meterstanden opnemen, gas, elektra en water afsluiten, ramen en deuren sluiten en de complete woning controleren of het netjes wordt opgeleverd. Je bent nu klaar om je sleutels in te leveren en de deur voor het laatst achter je dicht te trekken.

Je kunt nu afscheid nemen van je buren en bovendien dien jij je ook uit te schrijven bij je gemeente (tenzij je binnen dezelfde gemeente verhuist natuurlijk).

In je nieuwe woning dienen alle verhuisdozen direct in de juiste kamer te worden gezet. Wanneer de verhuisklus is afgerond, bedank je alle verhuizers en kun jij eventueel je verhuisbus inleveren. Nu kun jij je richten op het uitpakken en het klaarmaken van je slaapkamer zoals het opmaken van je bed en het ophangen van de gordijnen. Houd er rekening mee dat jij je koelkast en vriezer pas een dag later aansluit om ze een dag te laten rusten.

 

Na jouw verhuizing

Controleer altijd je spullen op verhuisschade. Als er schade is, dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij of de verhuizer. Dit geldt overigens ook voor je nieuwe woning. Mocht er schade aan je nieuwe woning zijn, dan dien je dit direct te laten weten aan de oude bewoners om de schade te laten herstellen.

Vervolgens kun je beginnen met uitpakken en als je dat hebt afgerond, kun je jouw verhuisdozen terugbrengen. Hang je nieuwe naambordje op en geef eventueel een buurtfeestje om kennis te maken met je nieuwe buren. Schrijf je binnen vijf dagen na je verhuizing ook in bij je nieuwe gemeente.

Tenslotte dien je adreswijzigingen door te geven aan familie, vrienden, buren, collega’s, werkgever en zakenrelaties. En natuurlijk ook aan medische contacten, verzekeraars, banken, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en verenigingen, lidmaatschappen en abonnementen. Zo weet iedereen je ook op je nieuwe adres te vinden.

 

Ben jij nu klaar om te verhuizen?

Heb je hulp nodig bij je verhuizing? Bereken nu je verhuiskosten via de verhuiscalculator op onze website. Direct weet je wat jouw verhuiskosten zijn.

Heb je vragen over de verhuisdiensten van Truckit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel. Wij staan altijd voor je klaar om je meer te vertellen over onze verhuisdiensten.

Vlot en zorgeloos verhuizen?