Verhuizen checklist

Waar moet je aan denken tijdens je verhuizing? Er komt heel veel kijken bij een verhuizing en het is daarom erg makkelijk om iets te vergeten. Dat is echter helemaal niet nodig als jij je maar goed voorbereidt. Met de verhuizen checklist van Truckit weet je zeker dat je niks vergeet en dat geeft pas echt een gerust gevoel inde voorbereiding op grote dag.

Je kunt deze checklist gebruiken voor elke verhuizing: of je nu gebruik maakt van onze verhuisservice of jouw verhuizing liever zelf regelt in combinatie met onze verhuisbus verhuurservice.

Truckit staat je bij met advies en als het zo ver is, stropen wij onze mouwen graag voor je op om jouw verhuizing te verzorgen. Wij herinneren je graag wanneer je wat moet regelen zodat jij zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe woning.

 

 

 

 

Download checklist
direct offerte

Waar moet je aan denken tijdens je verhuizing?

Waar je aan moet denken tijdens jouw verhuizing staat overzichtelijk weergegeven in onze verhuischecklist. Je ziet duidelijk stap voor stap wanneer je waaraan moet denken om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Jouw verhuizing is in onze checklist opgesplitst in vier fases: plannen, voorbereiden, verhuizen en na de verhuizing.

 

Plannen van je verhuizing

Drie maanden voor je verhuizing begin je met plannen en richt jij je vooral op je nieuwe woning om alle maten op te meten en eventueel nieuwe meubels te bestellen.

Daarnaast bepaal jij je verhuisbudget en vraag je offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven. Je regelt onder andere opslagruimte als je dit nodig hebt en je reserveert een verhuisbusje wanneer je jouw verhuizing liever zelf oppakt.

In je oude woning begin je met de verkoop ervan of het opzeggen van de huur. Bovendien selecteer je wat er mee wordt verhuisd, wat weg wordt gegooid en wat je eventueel nog kunt verkopen of weggeven.

Hou er rekening mee dat sommige werkgevers een verhuiskostenvergoeding betalen aan werknemers die verhuizen. Zoek dit daarom uit en vraag het op tijd aan.

 

Voorbereiden van je verhuizing

Binnen een maand voor jouw verhuizing begin je met de echte verhuizing. Hierbij richt jij je met name op het inpakken van verhuisdozen, het opbergen van kleding en eventueel het demonteren van bepaalde meubels. Als je gebruik maakt van onze verhuisservice dan kun je onze gratis verhuisdozen gebruiken.

Ook dien jij je verhuisplanning af te maken waarbij je hem nog een keer doorloopt en eventueel aanpast aan nieuwe inzichten.

 

Nu de praktische zaken

Je regelt alvast wat praktische zaken voor de verhuizing. Hierbij kun je denken aan de eventuele opvang voor kinderen en huisdieren, verhuishulp vragen aan vrienden en/of familie, het lenen of kopen van verhuisdozen en verhuisdekens en de reservering van je verhuisbusje bevestigen.

Het is in deze fase ook tijd voor adreswijzigingen. Zo heeft iedere leverancier een maand de tijd om het nieuwe adres tijdig in hun administratie te verwerken. Denk ook aan het verhuizen van je overeenkomsten gas, water en licht en je TV- en internetabonnement. Met de PostNL Verhuisservice ben je er zeker van dat eventuele post die toch nog naar je oude adres wordt gestuurd automatisch op je nieuwe adres wordt bezorgd.

 

Voordelen bij Truckit

direct offerte

Direct kostenplaatje

Een kosteninschatting binnen 5 minuten zonder telefonisch contact. Vul gratis en vrijblijvend onze vragenlijst in en de kosten zijn direct helder!

verhuisdozen en inpakmateriaal

Gratis verhuisdozen

Mogen we als verhuisbedrijf voor je aan de slag? Dan kun je gratis verhuisdozen bij ons lenen. Deze kun je tot een maand na je verhuizing kosteloos gebruiken.

verzekering verhuizing

Goed verzekerd

Wij gaan natuurlijk altijd schadevrij te werk maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom ben je bij ons standaard tot € 100.000 verzekerd.

Verhuizen

De grote verhuisdag is aangebroken en het is tijd om de mouwen op te stropen. Je ontvangt de verhuizers, of het nu je vrienden en familieleden zijn of de verhuizers van Truckit. Het verhuisplan loop je door en je geeft instructies hoe de verhuizing moet verlopen. Daarnaast kun jij je laatste spullen inpakken.

Vergeet niet om je verhuisbusje tijdig op te halen wanneer jij je verhuizing zelf verzorgt en deel de parkeervergunningen uit indien dit van toepassing is. Het inladen van de verhuiswagen kan beginnen! Vergeet niet om je gordijnen af te nemen, dit wordt vaak vergeten…

Wanneer je al je spullen in hebt geladen, is het in je oude woning tijd om de meterstanden op te nemen, het gas en elektra af te sluiten, waterleidingen af te nemen, ramen en deuren af te sluiten en de gehele woning te controleren op achtergebleven spullen. Nu kun je alle sleutels verzamelen en overhandigen aan de nieuwe bewoners van je oude huis.

Neem afscheid van je oude buren en wanneer je verhuist naar een plaats buiten je huidige gemeente, dan dien jij je uit te schrijven bij je oude gemeente. Dit kan gelukkig ook online zodat je niet naar het gemeentehuis hoeft te gaan.

 

In je nieuwe woning

In je nieuwe huis is het zaak om de verhuiswagen uit te laden en alle verhuisdozen direct in de juiste kamers te zetten, wat als het goed is duidelijk is aangegeven op de verhuisdozen met labels. Je maakt in ieder geval de slaapkamer gereed (zoals het ophangen van gordijnen) zodat je van een goede eerste nachtrust kunt genieten in je nieuwe woning. Bedank de verhuizers en lever eventueel het verhuisbusje (al dan niet afgetankt) weer in.

Praktisch dien je er rekening mee te houden om kleding voor de eerste drie dagen even apart te leggen om niet in al je verhuisdozen te hoeven zoeken. Daarnaast kun je waardevolle spullen beter altijd apart bij je houden. Houd er ook rekening mee om de koelkast en vriezer een dag te laten rusten voordat je ze weer aansluit.

 

Na de verhuizing

Direct na de verhuizing kun je starten met uitpakken. Controleer eerst al je spullen op eventuele verhuisschade en neem direct contact op met je verhuizer of verzekeraar wanneer er onverhoopt schade is. Als je klaar bent met verhuizen is het tijd om je verhuisdozen op te ruimen of terug te brengen als je van onze gratis verhuisdozen gebruik hebt gemaakt (zorg ervoor dat jij je borg terugkrijgt).

Controleer je nieuwe woning op eventuele schade en meldt dit zo snel mogelijk bij de oude bewoners. Hang je naambordje op, maak kennis met de buurt en geef eventueel een buurtfeestje.

Binnen vijf werkdagen na je verhuizing dien jij je in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Je moet ook nog je verhuizing doorgeven aan persoonlijke relaties, zoals familie, vrienden, buren en collega’s, maar ook je werkgever en zakenrelaties. En niet te vergeten je medische contacten, verzekeraars, banken, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en overige lidmaatschappen en abonnementen.

 

Klaar om te verhuizen?

Wil jij dat wij jouw verhuizing verzorgen zodat jij er minder omkijken naar hebt? Bereken je verhuiskosten via de verhuiscalculator op onze website. Direct weet je wat jouw verhuiskosten zijn.

Heb je vragen over de verhuisdiensten van Truckit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel. Wij staan altijd voor je klaar om je meer te vertellen over onze verhuisdiensten.

Vlot en zorgeloos verhuizen?