Verhuizing doorgeven gemeente

Bij een ingrijpende gebeurtenis als een verhuizing moet je aan heel veel dingen denken. Niet alleen de verhuizing zelf, maar ook adreswijzigingen, het overzetten van abonnementen en het doorgeven van je verhuizing aan de gemeente.

Dit moet bij zowel je nieuwe als je oude gemeente. Doe dit op tijd om nare consequenties te voorkomen. Bij zo’n leuke gebeurtenis als een verhuizing zit je immers niet te wachten op extra kopzorgen.

Wij van Truckit helpen je graag bij je verhuizing. Niet alleen voor de handjes tijdens je verhuizing of het verhuren van een verhuisbusje, maar ook om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Bekijk bijvoorbeeld onze verhuischecklist om er zeker van te zijn dat je niets bent vergeten tijdens je verhuizing.

 

Bereken de kosten van jouw verhuizing
Depositphotos_198039412_XL

Uitschrijven oude gemeente

Wanneer je jouw gemeente verlaat, dien jij je uit te schrijven. Op deze manier betaal je geen gemeentelijke belastingen meer. Je kunt je verhuizing al vier weken (28 dagen) vóór de verhuizing doorgeven, maar doe dit wel uiterlijk vijf dagen na je verhuizing. Je kunt dit persoonlijk doen op het stadhuis maar bij de meeste gemeenten kun je dit ook digitaal doen met DigiD.

Wanneer jij je later dan vijf dagen na je daadwerkelijke verhuizing uitschrijft, dan wordt die de dag van doorgeven als verhuisdatum vermeld. Let erop dat gemeenten een boete mogen geven van maximaal € 325 wanneer je jouw verhuizing niet (op tijd) doorgeeft. Het is daarom belangrijk om dit wel netjes op tijd te doen.

Ook wanneer jij je huis aanhoudt in je gemeente (bijvoorbeeld wanneer jij je koopwoning verhuurt), dan dien jij je uit te schrijven bij je gemeente.

 

Verhuizen naar het buitenland

Wanneer je voor een periode van langer dan acht maanden naar het buitenland vertrekt, dan ben je verplicht om je uit te schrijven bij je gemeente. Dit kun je online doen of persoonlijk en kan al vier weken voordat je vertrekt, maar uiterlijk op de dag van je vertrek zelf.

Het is belangrijk om een bewijs van uitschrijving aan te vragen bij je gemeente. Je hebt dit bewijs vaak nodig om je weer in te schrijven in het buitenland. Dat voorkomt dat je achteraf nog veel dient te regelen in je land van herkomst.

Vergeet niet om je nieuwe adres ook door te geven aan de Belastingdienst als je naar het buitenland verhuist. Je laatste belastingaangifte doe je met het zogenaamde M-formulier.

Voordelen bij Truckit

direct offerte

Direct kostenplaatje

Een kosteninschatting binnen 5 minuten zonder telefonisch contact. Vul gratis en vrijblijvend onze vragenlijst in en de kosten zijn direct helder!

verhuisdozen en inpakmateriaal

Gratis verhuisdozen

Mogen we als verhuisbedrijf voor je aan de slag? Dan kun je gratis verhuisdozen bij ons lenen. Deze kun je tot een maand na je verhuizing kosteloos gebruiken.

verzekering verhuizing

Goed verzekerd

Wij gaan natuurlijk altijd schadevrij te werk maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom ben je bij ons standaard tot € 100.000 verzekerd.

Inschrijven nieuwe gemeente

Je dient je uiterlijk binnen vijf dagen na je verhuizing in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Om je in te schrijven bij je nieuwe gemeente dien je in de meeste gemeenten persoonlijk langs te komen bij het stadhuis. Het beste is om een afspraak te maken (vaak kan dit online) zodat je niet onnodig hoeft te wachten, want zeker in de grote steden kunnen er lange wachtrijen zijn.

 

Verhuizen binnen je gemeente

Verhuis je binnen jouw gemeente, dan volstaat een adreswijzing doorgeven. Op deze manier worden jouw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP), voorheen gemeentelijke basisadministratie (GBA), aangepast en krijg je alle correspondentie van de gemeente op het juiste adres gestuurd.

Je kunt een verhuizing persoonlijk doorgeven bij het gemeentehuis, maar je kunt dit ook online doen met je DigiD. Op deze manier hoef je geen afspraak te maken of lang in de rij te staan. Je regelt dit simpel binnen vijf minuten op de site van je gemeente.

 

Wil je weten wat een verhuizing kost?

Ben je benieuwd naar de kosten van een verhuizing? Bereken je verhuiskosten via de verhuiscalculator van Truckit.

Heb je vragen over verhuizingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel. Wij staan altijd voor je klaar om je meer te vertellen over onze verhuurdiensten.

Vlot en zorgeloos verhuizen?