Verhuizen wat regelen?

Afhankelijk van wat voor woning je hebt, is goed om te weten wat je allemaal moet regelen voor je verhuizing. Er zijn namelijk ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden om in een later stadium geen tegenslagen te krijgen. Hieronder staat punt voor punt beschreven waar je aan moet denken als je de knoop hebt doorgehakt om te verhuizen.

Alles in één overzicht? Download onze verhuischecklist.

Vraag nu een offerte aan
Asian woman using hammer for assembling furniture

Wijzig op tijd je adres

Adreswijzigingen is iets wat heel veel mensen gemakkelijk vergeten. Daarom is het belangrijk dat dit bij iedereen op het netvlies staat. Anders heb je bijvoorbeeld geen internet op je nieuwe adres, ontvang je belangrijke post niet meer of krijg je nog steeds aanslagen vanuit je oude gemeente. Geef daarom op tijd je nieuwe adres door.

Doe je dat niet, dan krijg je nog steeds post geleverd op je oude adres en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De nieuwe bewoners van je oude woning zeker niet!

4 tot 2 weken voor de verhuizing

Op het moment dat je binnen twee tot vier weken van je verhuisdatum zit, is het belangrijk dat je al begint met het inlichten van je tandarts, huisarts, specialisten, apotheek, ziektekostenverzekeraar, gemeenten, school enzovoort. Hieronder staat een lange – maar niet complete – lijst met alle instanties die in ieder geval geïnformeerd moeten worden (indien van toepassing natuurlijk).

 • Huisarts
 • Tandarts
 • Medisch specialisten
 • Apotheek
 • Ziektekostenverzekeraar
 • Gemeenten (zowel oude als nieuwe)
 • School (zowel oude als nieuwe school)
 • Bank
 • Verzekering
 • Alle lopende abonnementen
 • Nieuwe postbus aanvragen
 • CV ketel- installateur

Praktische zaken regelen: 2 weken voor de verhuizing

De verhuizing begint al aardig dichtbij te komen. Het is belangrijk dat je het volgende gaat regelen:

 • Opvang voor huisdieren en/of kinderen
 • Overdracht sleutel huidige woning
 • Overdracht sleutel nieuwe woning
 • Adreswijzigingen versturen

Extra's bij Truckit

gratis verhuismaterialen steekwagen

Gratis hulpmiddelen

In onze verhuisbussen zijn alle hulpmiddelen aanwezig die je nodig hebt om je spullen veilig te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelhondje, steekwagen, dekens en spanbanden.

verhuisdozen en inpakmateriaal

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Ga je verhuizen en heb je verhuisdozen nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken. Je kunt bij ons materialen zoals verhuisdozen, noppenfolie en inpakpapier kopen.

verhuishulp verhuizers

Verhuishulp inschakelen

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Heb je extra handjes nodig? Een verhuiswagen huren met chauffeur? Schakel dan een van onze verhuizers in!

Laatste paar dagen voor de verhuizing

De laatste paar dagen voor de verhuizing zijn erg belangrijk. Denk maar aan het schoonmaken van je nieuwe woning, vloerbedekking loshalen van je oude woning en vaste lampen demonteren. Je kunt je gordijnen eraf halen en alles inpakken wat niet op het laatste moment nodig is. Gebruik desnoods de laatste dag van de gemeentereiniging om alles mee te geven wat weg moet.

Het is een uitstekende periode om vooral bezig te zijn met het organiseren van je spullen die je niet meer nodig hebt in je nieuwe woning. Op deze manier begin je in je nieuwe woning met een schone lei.

De verhuisdag zelf

De verhuisdag is aangebroken, je mag op de verhuisdag zelf als het goed is lekker beginnen met verhuizen. Je gehele voorbereiding moet in orde zijn want als bepaalde zaken nog niet zijn geregeld, kan je hele planning in de war raken waardoor je misschien het overzicht kwijtraakt.

Dat is natuurlijk niet wat je wilt, dus zorg ervoor dat je aan alle punten hebt gedacht. Kijk daarna of je in je huidige woning alles hebt meegenomen wat mee moet en geniet daarna vervolgens van het hele proces. Want we weten het allemaal, verhuizen valt niet mee.

Maak een verhuisplanning

Nu je weet wat er allemaal geregeld moet worden voordat je überhaupt kunt gaan verhuizen, is het belangrijk dat je een verhuisplanning maakt met alle belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Het zou zonde zijn als je alles op het laatste moment moet doen, omdat sommige instanties tijd nodig hebben om hun administratie bij te werken.

Zorg er gewoon voor dat je alles en iedereen tijdig informeert, zodat jij altijd kunt zeggen dat jij je braaf aan de procedures hebt gehouden. Bovendien, als je gedisciplineerd te werk gaat volgens je planning, scheelt het je zo ontzettend veel werk voor na je verhuizing. Je hebt dan veel meer tijd om te genieten van het moment dan wanneer je die dingen nog moet regelen.

Verhuizen is een zware taak, zowel mentaal als fysiek. Neem dus alle bovenstaande informatie goed in je op, want wanneer jij de stap maakt om te verhuizen, zul je merken dat dit essentiële punten zijn om te onthouden. Maak dus die planning, organiseer en voer actie!

Heb je meer vragen over wat je moet regelen bij het verhuizen of specifieke wensen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

 

Snel en gemakkelijk een verhuizing plannen?