Verhuizen tips

Bij een verhuizing komt veel kijken. Dat weten we inmiddels allemaal. Denk maar aan informatie doorgeven aan je nieuwe gemeente, het regelen van hulp via familie of vrienden, alle meubels en spullen inpakken en ga zo maar door. Kortom, er zijn gewoon ontzettend veel zaken waar je rekening mee moet houden wat in onze ogen door middel van deze tips voor het verhuizen veel makkelijker kan.

We geven hieronder de zes belangrijkste verhuistips prijs waarmee je hopelijk jouw verhuizing een flinke boost kunt geven. Want wees nu eerlijk, we willen allemaal zo snel mogelijk verhuizen.

Wil je extra georganiseerd verhuizen? Download onze verhuischecklist.

 

Vraag nu een offerte aan
Depositphotos_5024525_XL

1. Begin met nummeren

Nummeren is een hele handige verhuistip die wij heel veel mensen meegeven. Geef elke doos een nummer en geef aan naar welke kamer die doos moet in de nieuwe woning. Categoriseer je kamers en maak een lijst van de dozen om bij te houden hoeveel dozen er in elke kamer terecht komen. Hierdoor behoud je controle, overzicht en verlies je geen doos uit het oog.

Schrijf daarom het nummer op de doos (op de meegeleverde stickers), geef aan naar welke kamer de doos moet en houd alles bij door middel van een lijst.

2. Bescherm glas en servies

Glaswerk wordt nog te vaak verwoest door onvoldoende bescherming. Wikkel daarom glaswerk, kopjes en andere soorten servies in papier of theedoeken voordat je ze in een verhuisdoos stopt. Je kunt desnoods ook kleren of handdoeken gebruiken om ervoor te zorgen dat je servies en glazen beter beschermd worden.

Stapel alles rechtop in deze verhuisdoos en hou zware objecten gescheiden van deze speciale doos. Anders is het beschermen van je glas en servies voor niks geweest. Het is daarom erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

3. Denk aan de organisatie

Denk aan structuur en begin daarom bij één kamer. Pak elke kamer afzonderlijk in zonder dat je naar een andere kamer toeloopt. Gebruik voor elke kamer aparte dozen zodat je later goed kunt onderscheiden welke dozen naar welke kamer moeten. Hierdoor werk je veel efficiënter, zowel voor, tijdens als na het verhuizen. Wil je extra georganiseerd verhuizen? Download onze verhuischecklist.

Extra's bij Truckit

gratis verhuismaterialen steekwagen

Gratis hulpmiddelen

In onze verhuisbussen zijn alle hulpmiddelen aanwezig die je nodig hebt om je spullen veilig te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelhondje, steekwagen, dekens en spanbanden.

verhuisdozen en inpakmateriaal

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Ga je verhuizen en heb je verhuisdozen nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken. Je kunt bij ons materialen zoals verhuisdozen, noppenfolie en inpakpapier kopen.

verhuishulp verhuizers

Verhuishulp inschakelen

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Heb je extra handjes nodig? Een verhuiswagen huren met chauffeur? Schakel dan een van onze verhuizers in!

4. Let op je elektronica

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking. Waarom? Dat is de beste bescherming voor de console, laptop of andere technisch apparaat. Heb je de originele verpakking niet meer, wees dan niet getreurd. Pak een andere doos en leg daar beschermende vulling in om optimale bescherming te bieden.

Wikkel een deken om het voorwerp en plaats het terug in de doos. Bij goede bescherming kun je ook in je nieuwe woning genieten van je favoriete game console of andere elektronische tools.

5. Wijzig op tijd je adres

Het wijzigen van je adres is iets wat veel mensen heel makkelijk vergeten. Geef ruim op tijd je nieuwe adres door aan de gemeente waarin jij woont!

Het is van belang dat je het doorgeeft, omdat je anders nog steeds post geleverd krijgt op je oude adres, wat je natuurlijk niet wilt. In dit geval moet je de nieuwe bewoners lastigvallen en daar zit niemand op te wachten.

6. Neem de tijd

Het is oprecht belangrijk om de tijd te nemen voor jezelf, maar ook voor de verhuizing. Neem de tijd om bepaalde factoren tegen elkaar af te wegen. Maak op een gegeven moment een beslissing over wat je uiteindelijk wilt. Uiteindelijk komt het dan neer op plannen, plannen en nog eens plannen.

Op het moment dat jij nog geen planning hebt gemaakt voor jouw verhuizing, is het je ten zeerste aan te raden om dat wel zo snel mogelijk te doen. Anders zal je verhuizing heel hectisch en stressvol verlopen waarmee je eigenlijk met gemengde gevoelens terugkijkt op de laatste momenten in je oude woning.

Met deze handige tips weten wij zeker dat jouw verhuizing een stuk soepeler zal verlopen. In de praktijk maken wij mee hoeveel mensen eigenlijk geen idee hebben over wat ze nou precies doen voor hun verhuizing. Wij willen dat voorkomen met deze tips en hopen dat jij straks lekker kunt genieten van je verhuizing zonder enige overbodige stress.

Heb je meer vragen over verhuistips of een specifieke wens rondom verhuizingen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder.

 

Snel en gemakkelijk een verhuizing plannen?