Kosten verhuizing

Verhuizen is normaal gesproken een complex en ingrijpend proces en daarom is het niet zomaar iets dat je even kunt doen. Het is belangrijk dat je weet welke kosten en diensten er allemaal komen kijken bij een verhuizing. Dat speelt allemaal mee in de uiteindelijke prijsbepaling van het verhuisbedrijf waar je mee in zee gaat.

Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we alle kosten van de verhuizing even uitgelicht, zodat je daar zelf verder op kunt letten als je meerdere verhuisbedrijven met elkaar wilt vergelijken. Op deze manier hou jij de kosten van je verhuizing goed in de gaten.

Vraag nu een offerte aan
IMG_4348 V2

Hoeveelheid spullen

Het is belangrijk om te weten dat verhuisbedrijven hun prijzen berekenen op basis van het aantal kubieke meters (m3) van je inboedel. Hierdoor weet je hoe groot de verhuiswagen moet zijn die geschikt is voor jouw verhuizing.

De hoeveelheid spullen die je verhuist is cruciaal voor de uiteindelijke prijsbepaling van je verhuiskosten. Wees daar dus scherp op en tel voor jezelf alle dozen en meubels die je wilt laten verhuizen. Een andere tip is om een onderscheid te maken in spullen die je wel en niet meer nodig hebt. Dat scheelt aardig in de kosten.

Afstand tussen woningen

De afstand tussen je oude en nieuwe woning is geen onbelangrijk punt. De hoeveelheid kilometers wordt automatisch meegenomen in de prijsbepaling. Bovendien worden het hoge kilometerkosten als de verhuiswagen vaker op en neer moet vanwege de hoeveelheid spullen. Wanneer de afstand groot is dan kan het verstandig zijn twee verhuiswagens in te zetten.

Het is dus belangrijk om goed in te schatten of alle spullen in een keer meegenomen kunnen worden, aangezien alle ritten mee worden gerekend in de uiteindelijke prijs. Gelukkig neemt onze verhuiscalculator al deze factoren mee en berekent via de beste route het optimale aantal verhuiswagens zodat de kosten zo laag mogelijk blijven.

Toegankelijkheid woningen

Dit is een belangrijk punt voor je nieuwe (en oude) woning: hoe toegankelijk is jouw woning? Is er wellicht een hulpmiddel nodig om bij je woning te komen? Je kunt hierbij denken aan een verhuislift. Indien je een verhuislift nodig hebt wordt dat meegenomen in de prijs.

Dus is jouw woning goed toegankelijk dan is er weinig aan de hand. Zo zal de verhuizing ook veel soepeler verlopen en dat is aan het einde van de dag mooi meegenomen.

Welke dag ga je verhuizen?

De kosten van een verhuizing hangen er ook vanaf of je doordeweeks of in het weekend verhuist. Meestal is doordeweeks verhuizen veel goedkoper dan in het weekend. In het weekend zijn alle verhuisbedrijven namelijk verplicht hun verhuizers een weekendtoeslag uit te betalen. Vandaar dat zij genoodzaakt zijn hun tarieven dan te verhogen.

 

 

 

 

Extra's bij Truckit

gratis verhuismaterialen steekwagen

Gratis hulpmiddelen

In onze verhuisbussen zijn alle hulpmiddelen aanwezig die je nodig hebt om je spullen veilig te verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelhondje, steekwagen, dekens en spanbanden.

verhuisdozen en inpakmateriaal

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Ga je verhuizen en heb je verhuisdozen nodig? Dan hoef je niet ver te zoeken. Je kunt bij ons materialen zoals verhuisdozen, noppenfolie en inpakpapier kopen.

verhuishulp verhuizers

Verhuishulp inschakelen

Een verhuizing kan een behoorlijke klus zijn. Heb je extra handjes nodig? Een verhuiswagen huren met chauffeur? Schakel dan een van onze verhuizers in!

Hoeveelheid hulp

Voordat je aan de slag gaat met het regelen van hulp voor een verhuizing, is het goed om te weten dat je ook gebruik kunt maken van de diensten van een verhuisbedrijf. In dit geval kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een

Hoe meer hulp je hebt van familie en vrienden, hoe minder mensen er van het verhuisbedrijf nodig zijn en dat heeft zeker een impact op de kosten van de verhuizing. Hierdoor is het goed om te weten wat je zelf wilt. Het kan natuurlijk voorkomen dat een vriend of familielid iets onvoorzichtiger omgaat met je spullen waardoor je het beter kunt overlaten aan een professionele verhuizer. Daarnaast wil je misschien je vrienden of familieleden belasten met het sjouwen van een zware wasmachine.

Zelf inpakken of uitbesteden?

De kosten voor een verhuizing worden ook bepaald door te kijken naar de hulp die je zou willen inschakelen. Wil je gebruik maken van een in- en uitpakservice of doe je dat liever zelf? Op het moment dat je gebruik wil maken van een aanvullende diensten van een verhuisbedrijf dan wordt dat uiteraard meegenomen in de uiteindelijke prijsbepaling.

Wil je liever alles zelf inpakken en ervoor zorgen dat alles op jouw manier gaat, dan kun je het inpakken ook zelf doen of in het gezelschap van vrienden en/of familie. Dat zorgt ervoor dat de kosten van je verhuizing een stuk lager uitvallen.

Wat kost een verhuisbedrijf?

De prijs van het inhuren van een verhuisbedrijf ligt ongeveer tussen de 500 en 2.000 euro. Dit is een schatting op basis van alle veel voorkomende kosten die komen kijken bij een verhuizing. Elk verhuisbedrijf hanteert weer andere kosten voor hun diensten en alle prijzen hangen af van verschillende factoren die hierboven zijn benoemd.

Als je ervoor kiest om mensen van een verhuisbedrijf in te schakelen voor extra taken rondom jouw verhuizing, dan is het dus te verwachten dat de kosten omhooggaan.

Bereken direct de kosten van je verhuizing met onze verhuiscalculator. Heb je meer vragen over de kosten van een verhuizing of een specifieke wens om de kosten van jouw verhuizing te reduceren? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en helpen je graag verder

 

Snel en gemakkelijk een verhuizing plannen?